Hvordan Tjene Mest Mulig Penger

Det finnes mange måter å tjene penger på nettet. Men når du søker på Google etter “Hvordan tjene penger på nett,” er det overraskende mangelfull på noen ekte metoder for å tjene mest mulig penger, enten online eller offline. Selvfølgelig finner du informasjon om å blogger for å tjene penger, eller skrive artikler om å tjene penger på nettet, selge andres produkter som en agent eller dine egne produkter, og selvfølgelig den mest populære metoden – å tjene penger med AdSense reklame. Men ingen av disse stedene forteller deg hvordan du tjener mest mulig. Og det å kopiere hver mann og hans blogg vil ikke gi deg mye penger!

Hvordan tjene mest mulig penger på nettet handler ikke om å bare sette opp en blogg eller starte et nettsted og tjene noen få kroner når noen klikker på en annonse. Det er heller ikke ved å selge produkter som en affiliate eller som en leverandør av egne produkter. Klart du kan tjene litt penger på å gjøre hver av disse tingene. Men dette vil på ingen måte komme til å bli en penge-gruve. For å få mest mulig utbytte på nettet, er det viktig at du tenker på en forsvarlig forretningsmessig måte. Noe som betyr at du må starte med en riktig formulert forretningsplan med konkrete mål og målsettinger; deretter kan du begynne å utvikle strategier og taktikker for å oppnå målet.

 Den målsettingen du setter deg for å tjene penger på nett må kvantifisere hvor mye penger du ønsker å oppnå innenfor en bestemt tidsramme. Ved å sette et vagt mål som å tjene mest mulig penger på en måned eller et år er ikke tilstrekkelig. Du må være konkret. Målet du setter bør være begrenset og mulig; for eksempel “Jeg ønsker å tjene åtte millioner kroner de neste 12 månedene”. Hvis du ønsker å sette målet litt høyere er det helt greit. Sats på å tjene 16 millioner kroner i året. Det er et presist mål som du kan fokusere på. Hvis du ikke når målet, men tjener om lag 2 400 000 kroner kan du vurdere hvor godt du gjorde det. Du oppnår bare 30% av målet ditt – men dette kan fortelle deg to ting. Den kan fortelle deg om du er på vei i riktig retning, og den forteller deg hvor langt unna du var i å oppnå målet. Å ha målbare resultater på dine fortjenester å gjøre innsats er langt bedre enn å ikke være i stand til å vurdere hvor bra du har gjort det. Dette ville vært tilfelle hvis målet bare var å tjene mest mulig penger.

Hvordan ville du vite om du “tjente mest mulig penger” – uten å ha en indeks å måle det mot? Det ville også være nyttig å ha et mål som for eksempel å tjene mer penger enn du gjorde i fjor, eller tjene mer penger enn din far, eller å tjene mer penger enn en annen vellykket person som du kan forsøke å etterligne og prøve å slå. Å ha en klart definert kvantifiserbare sum som er satt som mål for en bestemt tidsperiode er en måte å måle suksess og også er et verdifullt diagnostisk verktøy – som vil signalisere når du trenger å gjøre noe for å fikse på hva som går galt.

Når du har kvantifisert dine økonomiske mål for si et år, da kan du begynne å jobbe på delmål og å lage strategier. For eksempel kan du bryte ned hvor mange millioner kroner du tjener i året til månedlige mål. En forenklet tilnærming ville være å dele millioner kroner med 12. Men det er ekstremt vanskelig å gå fra null til hundre fra en stående start. Derfor kan strategiene dine kreve at du setter opp utgifter månedsvis som for eksempel for reklame og andre forutsetninger, men gir ikke noen inntekter umiddelbart. Derfor må du endre din forretningsplan og sette økonomiske målene for de første månedene som minimal. Inntil du har produkter å selge og kunder på dørstokken vil du ikke være i stand til å tjene penger i det hele tatt. Derfor vil de første månedene av virksomheten din innebære å gjøre de nødvendige tingene for å få produkter på lager, eller ha leverandører stilte opp for å levere varer og tjenester du ønsker å selge til kunder når de er der for å kjøpe. Deretter må du fokusere på hvordan du kan få betalende kunder til butikken din. I de første månedene vil du måtte generere trafikk. Det vil være vanskelig å sile kjøperne ut fra tittere. Men når du får litt mer erfaring og lærer mer om internett markedsføring og teknikker vil du finne ut hvordan du kan generere potensielle kjøpere til din nettbutikk.

På internett handler de første trinnene i å få produktleverandører om å registrere deg med en forhandler kontoer med Clickbank og CPA nettverk. Hvis du er seriøst interessert i å få tjene penger på nettet helt fra starten, er det bedre å bare glemme Google AdSense. Å sende bort kunder som kommer til butikken din til noen andre er ikke produktivt. Det er en dårlig handel å få et par kroner fra en potensiell kunde ved å sende dem til en annen virksomhet. Det er lite å tjene for deg å få et par kroner i fortjeneste mens du hjelpe noen andre å tjene hundrevis. I stedet for å gjøre noen andre rike må du fokusere direkte på hvordan du kan tjene mest mulig penger på nett på kortest mulig tid. AdSense er definitivt ikke noe som kan hjelpe deg med å gjøre det.

OK, så beveger vi oss til det punktet når du har produkter å selge som en affiliate. På en måte er affiliate markedsføring mye enklere enn å måtte produsere dine egne produkter. Ikke bare kan du gjøre salg umiddelbart uten å bekymre deg med produktutvikling – du kan også unngå at produktet dør ut på markedet ved å rett og slett bytte til et annet produkt. En selger er langt mer verdifullt enn en produkt skaper – med mindre du har oppfunnet et mirakel-produkt. For vanlige produkter har det lite betydning om hvem som skapte produktet. I disse dager kan du selv få høyeste forhandler rettigheter til produkter og merke dem som om de var ditt eget produkt – omtrent det samme som noen dagligvarekjeder gjør som for eksempel «coop kjøttdeig» eller «Rema 1000 produkter». 

For mange mange år siden på universitetet skrev jeg en markedsførings avhandling om “Markedsføring kanaler og distribusjonssystemer”. De som eier distribusjonssystemene eier kundene. Med internett kan selv den simpleste markedsføreren bli en distribusjonskonge – kun ved å ha nett-trafikk til deres nettsted eller blogg. Ved å konvertere nett-trafikk til betalende kunder tjener man penger, men det i seg selv er ikke den beste måten å tjene penger. Det er bare en ingrediens; men en viktig en. Så fort du genererer trafikk, og du har konvertert det til fortjeneste, bør det ha – eller trenger å ha – gjentagende inntektsstrømmer. Det er to to måter å tjene penger på som du burde fokusere på. Først er å ha faste kunder. Det er langt lettere å selge flere produkter til en eksisterende kunde enn det er å få en ny kunde. Derfor bør du behandle kundene dine med respekt.

Men over tid vil kundebasen din krympe. Alle bedrifter opplever at kunder forsvinner over tid. Dette kan være på grunn av konkurrenter, endring av smak, mote skifte, eller rett og slett fordi kundene blir eldre eller dør. Derfor er det viktig for enhver bedrift å få nye kunder hele tiden. Hvis virksomhet vokser raskere enn frafall av kunder vil inntekten vokse og virksomheten din vil fortsette å være bærekraftig. Ikke len deg tilbake bare fordi du ser at antall kunder øker. Bedriftsøkonomi må også være en del av ligningen. I tilfelle du har oversett det faktumet at du ønsker å få mest mulig penger så må du fokusere hardere på dette. Fest målet ditt opp på veggen foran deg – og ha det blinkende på datamaskinen din når du starter den opp hver dag.

Regnskapsførere og økonomer vil være enige om behovet om å gjøre en fortjeneste, og de vil trolig tenke likt når det kommer til å utvikle en forretningsmodell der du kan optimalisere inntektene. Uten å gå inn på detaljene rundt firmadriften hvis du er seriøs på å tjene penger så må du lære om priser, stordriftsfordeler, markedsføring, regnskap og finans. Phew – du ikke forvente deg det når du først planla å starte virksomheten gjorde du?

Økonomikontroll og firmaøkonomi pluss skatteregnskap og planlegging er alle viktige elementer hvis du ønsker å tjene stort. Hvis du ikke ønsker å tjene mest mulig penger så kan du sub-optimalisere. Hvilket betyr å takke seg til mindre. Hvis du ønsker å tjene mest mulig penger så må du brette opp ermene og ta på deg tenkeluen. Det betyr også å gå tilbake til skolen og ny læring. Det betyr ikke at du må få et diplom eller en bachelor grad som sier at du har bestått noen akademiske tester. Den eneste testen som teller er karakterene du får når du tjener så mye penger som du hadde satt som mål. Du skjønner – Jeg har ikke foreslått at du bør vurdere inntektene opp mot hva andre tjener.

Faktisk så kan inntektene dine være mindre enn hva andre har, men du kan fortsatt tjene mer penger enn dem i det lange løp. Kortsiktige fortjenester kommer ikke til å bestemme lengre sikt i økonomiske resultater. For eksempel kortsiktig profittmaksimering kan oppnås ved grovprising. Et klassisk eksempel på dette ut ifra erfaring er hvordan Citibank ville justere rentene sine for å tiltrekke seg kunder – og deretter når kundene var låst til banken økte de disse rentene på en usmakelig måte. Til syvende og sist så skjedde det som måtte skje med Citibank.. De mistet kunder!

Nå til det beste i hvordan man tjener mest mulig penger på nettet. Når du har en levedyktig bedrift med løpende inntekter og en kundebase med salgbare eiendeler. Kan du gjøre om virksomhetens inntektsstrøm til kapital – ved å selge virksomheten. Siden det ikke er nok plass til å gå inn i for dype detaljer her, bør det være tilstrekkelig for deg å innse at folk kjøper bedrifter som er lønnsomme for å gi seg selv en inntekt. Vanligvis faller disse menneskene inn i to kategorier. Den ene er folk som ikke har kompetanse til å starte fra bunnen av for å utvikle virksomheten, eller de har rett og slett ikke tid – men fortsatt ønsker de en umiddelbar strøm av inntekter; dette kan bare oppnås gjennom å kjøpe en bedrift som din. Den andre typen er mer som en investor. De er også entreprenører og kan se potensialet din bedrift har for dem, de ønsker å forbedre eller å blande den med sine egne bedrifter, slik at de kan øke fortjenesten sin.

Ved å selge til noen av disse typene virksomhetskjøpere kan du løse deg ut av din virksomhet og vil dermed kunne gjøre om fremtidig inntekt om til kapital – som gir deg mer penger nå enn om du bare fortsatte å drive firmaet og hente ut inntektsstrømmen. Hva du gjør med kapitalen du får vil avgjøre hvor mye penger du til slutt vil tjene. Dette kan være mye mye mer penger enn de pengene du ville tjent ved å bare fortsette å drive virksomheten. Også ved å motta kapital på salg av virksomheten er det en lavere skattesats på resultat enn hvis du mottar inntektsstrømmer. Med god planlegging på forhånd – og det betyr i begynnelsen av ditt nett firma – finnes det metoder for å minimere skatten på din ultimate fortjeneste; som ytterligere maksimerer hvor mye penger du kan tjene. Å tjene mest mulig penger handler i bunn og grunn om hva du sitter igjen med etter skatt.