Hvordan tjene penger på nettet og andre internett forretningsideer.

Med mindre du har bodd på en øde øy har du kanskje hørt at mange mennesker er blitt svært rike ved å tjene penger med hjelp av internett. Hvis du også ønsker å gjøre en innsats i denne store virksomheten håper jeg denne artikkelen kan gi en liten introduksjon for deg.

 Kanskje den mest populære, men ikke nødvendigvis den beste metoden etter min mening, er å delta i en form for MLM ordningen. Det er så mange å velge mellom. Denne virksomheten er stor og lever hovedsakelig av folks desperasjon etter å tjene raske penger. Disse virksomheten har en tendens til å stort sett ha nesten helt like nettsteder som har bilder av penger, flotte biler og historier om folk som har gjort stor suksess ved hjelp av deres system.

 Alle disse ordningene har en lignende fremgangsmåte. Du betaler en avgift for å delta (enten en engangsavgift eller en månedlig avgift) og du overbevise andre om å gjøre det samme, og de videre igjen. Det er attraktivt for mange mennesker fordi teoretisk så trenger du bare å overtale noen få mennesker og få dem til å gjøre det samme, og så videre og snøballen vil rulle. Så teoretisk sett med litt arbeid og få noen få personer om bord vil snøballen tjene deg opp i mot $1000 eller mer, og du kan trekke deg tilbake etterhvert som snøballen begynner å vokse av seg selv.

 Realiteten er at dette ser bra ut i teorien. Det er faktisk svært sjeldent at dette skjer og at de du inviterer vil føre til at snøballen vokser. Jeg har prøvd noen av disse MLM ordningene for moro skyld, egentlig bare for å se hva dette markedet egentlig handler om, og de har alle sammen vist seg å handle om det samme. Et selskap starter ordningen, etterhvert begynner de å kontakte alle folk de kjenner og skryter opp ordningen til å være svaret til alle sine økonomiske drømmer. Folk blir veldig interessert etter å ha hørt historiene til de som har startet ordningen, og chatter på Skype dagen lang om hvordan de planlegger sin markedsføring. Selskapet lanserer så programmet og ting ser ut til å gå bra, folk begynner å rekruttere flere og flere folk, kanskje du også klarer å rekruttere en eller to den første måneden. Det hele ser ut til å gå etter planen. Men så etter noen få måneder begynner utviklingen å avta og folk mister interessen ettersom færre og færre ønsker å være en del av ordningen. Deretter begynner nyere deltakere å bli sint på dem som rekrutterte dem og begynne å anklage de agentene som svindlere fordi de lovet dem økonomisk frihet, og det har ikke skjedd ennå. Etter dette går de rundt på forskjellige forum og begynner å baksnakke programmet ved å si at det er en svindel osv. Det er da bakmennene til denne ordningen starter opp en ny ordning under et annet navn som lurer de lettlurte til å investere på nytt igjen i et håp om at det vil gå bra denne gangen.

 Det kan nesten virke som en religion, fordi mange av disse MLM ordningene har en “leder” og folk følger ham nesten som i en kult. Han var i stand til å rekruttere kanskje 100 eller flere personer i løpet av kort tid, og han er vanligvis en svært karismatisk person (hvordan ellers kunne han klart å rekruttere så mange så raskt). Når noen sier noe dårlig om ham er tilhengerne raskt ute og forsvarer hans rykte fordi de har på en måte forelsket seg i ham og tror at han er deres “frelser”.

Jeg sier ikke at alle er slik, men tro meg, jeg har sett dette fenomenet minst to ganger i livet mitt.

 Selv om jeg forklarer det på denne måten så kan du sikkert tjene penger med disse MLM ordningene også, og det er til og med mulig å tjene seg rik på det som mange har. Men i utgangspunktet så er du bare en deltaker i et legalisert pyramidespill. Mange tror at disse MLM ordningene er ulovlig eller tvilsomme, men det er de ikke. Alt du trenger for å gjøre dette lovlig er å tilby et produkt for pengene medlemmene betaler, og så er ordningen helt lovlig. Det er derfor du finner mange MLM ordninger som tilbyr web-hosting til de som betaler, dette er selvsagt et produkt som enhver Internett-bruker kan se på som en nyttig ting, men i realiteten vil kanskje 90% av medlemmene ikke engang bruke web-hosting. De er bare med i ordningen for forretningsmuligheten.

 Faktumet er at dette markedet er stort. Den kommer ikke til å dø ut med det første, men vokser i stede. Flere og flere mennesker søker etter måter å tjene penger på internett, og dette er absolutt en måte å tjene penger på, men i virkeligheten er det ikke stabilt og din virksomhet kan risikere å kollapse når som helst. Dette kontaktskjemaet

 En annen forretningsidé på nettet er å bli en «ghost writer». Hvis engelsk er morsmålet ditt finnes det mange markedsførere på nett som trenger folk til å skrive artikler for dem om noe. De vil normalt fortelle deg et emne de ønsker å skrive om og hvor mange ord osv. Avhengig av hvor fort du kan skrive og tenke kan du tjene alt mellom $10 – $30 per time ved å gjøre slike jobber. Hvis du har en over gjennomsnittlig kunnskap om et emne og er i stand til å skrive artikler med overlegen kvalitet om emnet så kan du tjene mer. Problemet med denne virksomheten er at det allerede er mange mennesker som gjør dette, og det kan være vanskelig å få foten innenfor døren. Du må bygge deg et rykte før du får nok arbeid, de første 100 jobbene vil kanskje være vanskelige å få tak i. Men hvis du gjør en god jobb vil flere komme tilbake for nye jobber, og du kan til slutt tjene nok til å jobbe helt og fullstendig hjemmefra kun ved å bruke datamaskinen og skrivekunnskapene dine.

 Den siste internett jobben jeg vil nevne her kalles nisje markedsføring eller affiliate markedsføring. Hovedsaklig må du opprette nettsteder fokusert rundt et bestemt tema. Hvis temaet er datamus og du har et nettsted om dette emnet som inkluderer flere typer mus så vil du kunne linke til nettsteder som Amazon hvor du vil få en provisjon hvis noen faktisk kjøper en mus ved å trykke på din link. Du kan også sette Google AdSense på nettstedet og tjene penger på at folk klikker på annonsene dine. Dette har vært min foretrukne metoden, og det er en metode jeg vil holde meg til for nå siden det fungerer godt og ikke krever at jeg må rekruttere andre.